Мениджърът е важен

 
 
Само за няколко години Григор Димитров влезе сред големите звезди на световния тенис
Получател:


Твоят e-mail:

Мениджърът е важен
13.12.2013

Някак си неусетно пропуснахме новината, че Роджър Федерер и дългогодишният му агент Тони Годсик основаха агенция за спортен мениджмънт - Team8. И двамата я определят като „бутикова", което е показателно за клиентите й. Компанията е базирана в Кливланд и първият й клиент, разбира се, е Федерер.

И тук вече идва информацията, която е важна за нас - от 1 януари Team8 ще се грижи и за интересите на Григор Димитров. Компанията се управлява от Годсик, а другият клиент на Team8 е №5 в света Хуан Мартин дел Потро.

„Идеята ни е това да е бутикова агенция, която да работи с малка група спортисти, които обаче са с особен статут - обясни Годсик. - Ще подбираме много внимателно клиентите си. По принцип се работи по друг начин - агенциите подписват с колкото се може повече спортисти, като се надяват, че поне няколко от тях ще успеят и това ще им донесе пари. Затова преследват децата още от малки. Ние не правим това.

„Мисля, че при агенциите в спортния мениджмънт, малкото е новото голямо - допълни Годсик. - Ние искаме да им осигурим личен подход, това е важно."

Първият клиент на Годсик в тениса беше бившата №1 в света Моника Селеш, като той работи в IMG, а по-късно той представляваше Линдзи Дейвънпорт, Ана Курникова и Томи Хаас. Годсик работи с Федерер от 2005, когато Роджър реши да се върне в IMG.

Веднага след информацията за привличането на Дел Потро и Димитров в редиците на Team8, един от известните тенис анализатори каза следното: „Понякога талантът и усилената работа не стигат, трябва ти и малко късмет. А пък когато и това не е достатъчно, добрият мениджър намира начин да измисли нещо хубаво за клиента си. Годсик разкри късно таланта си да открива звезди, но с трансфера на Димитров определено показва, че иска да остане на върха на играта и след края на кариерата на Федерер. Всеки на негово място би искал същото, нали?"

 

източник (Sportcafe.bg)
коментари (0)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
Няма добавени тагове
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg