Шампионът се гордее с рекорда

 
 
Фетел обяви, че се гордее с рекорда си
Получател:


Твоят e-mail:

Шампионът се гордее с рекорда
18.11.2013

4-кратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел обяви, че се гордее с новия рекорд, който постави вчера с победата си в Гран при на САЩ - осем поредни спечелени състезания в един сезон.

„Цифрите не ме карат да скачам от радост в колата, но осъзнаваме какво сме постигнали и това ме кара да се гордея - обясни Фетел след финала. - Осъзнаваш какво си постигнал като видиш имената на предишните носители на рекорда. Хората обичат да говорят за определени пилоти от историята на Формула 1. Един ден може би ще говорят и за мен."

Досега рекордът се държеше от легендите Михаел Шумахер и Алберто Аскари, които имаха по седем поредни победи.

Фетел спечели всичките осем състезания след лятната пауза във Формула 1, като победната му серия стартира в Гран при на Белгия в края на август.

„Рекордът от поредни победи беше един от тези, които изглеждаха, че никога няма да бъдат подобрени - обясни Фетел. - Трудно е да осъзнаем, че всъщност го направихме. Успехът ни се дължи на усилията на целия тим. Сутринта преди началото на Гран при на САЩ, в осем часа, колата ми беше пръсната на парчета в бокса, скоростната кутия беше на пода, тъй като имахме някакви притеснения за издръжливостта й, момчетата се опитаха да я оправят и в състезанието всичко беше наред."

 

източник (Sportcafe.bg)
коментари (0)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
Няма добавени тагове
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg