Референдум

всички
Референдум
 
В рамките на час и под формата на публицистично шоу предаването разработва основните теми от обществения дневен ред и ще представя гледните точки към тях в условие на реално състезание.

Темите могат да са както от политическата действителност, така и от социалната, икономическата или културната сфера – стига да са достатъчно значими и при наличието на две конкретно оформили се противоположни тези в публичното пространство.

Сблъсъкът на идеи се оценява на момента чрез директно гласуване. То се осъществява от представителна за страната социологическа извадка, структурирана от „Алфа рисърч”. Извадката отговаря на определени изисквания - възраст, пол, образование, жители на малки и големи градове и т.н. – според структурата на българското общество, която показват данните на Националния статистически институт.

Крайният резултат от гласуването ще води до победа на една конкретна теза, утвърдена от хората, от чиито данъци се финансират политическите и социални мероприятия и които в крайна сметка са потребителите на политическите действия. Така на практика по най-пиковите теми, вълнуващи гражданското общество, ще се състои един телевизионен мини-референдум!

 
 
галерия
 
коментари
 
добави коментар
 
Отг: Референдум05.06.2014 в 7:50
 
виж продължение комемтар" Ще решат ли проблемите на страната предсрочните парламентарни избори в блог сайт;www.bogomil.blog.bg ;
Link;https://www.facebook.com/bogomil.v.kolev#!/bogomil.v.kolev?hc_location=timeline
Отг: Референдум05.06.2014 в 7:47
 
Bogomil Velikov Kolev shared a link. 13 hours ago near Sofia
.


ЩЕ РЕШАТ ЛИ ПРОБЛЕМИТЕ НА СТРАНАТА ПРЕДСРОЧНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ?
(лично становище)
Изминава четвърт век от смяната на системата от еднопартийно управление и планово развитие на икономиката, селското стопанство, науката, културата, ...медицината, спорта, образованието и селското стопанство, към много партийна система, демокрация, пазарна икономика, и конкуренция. Всички очакваха, че страната ни сравнително бързо ще преодолее неизбежните трудности свързани с прехода. Четвърт век не е кратко време, за да се преодолеят всички съпътстващи преустройствотопроблеми, засягащи всички области на материалния, социален и духовен живот или поне основните проблеми- приоритетно определените. Още в началото се тръгна към разрушение, вместо към надграждане и по нататъшно развитие на достиженията на социализма в редица области и отстраняване на някои недостатъци, съобразно смяната на системата.
За съжаление, социализмът бе подложен на безмилостна критика и пълно отрицание от новоизлюпените демократи. Социализмът и комунистите бяха обявени от тези „демократи” като най-голямото зло на човечеството и от тук нататък всичко тръгна надолу. Съгласно новите правила на демокрацията се прие, че изборите ще дадат управлението на страната в ръцете на новите партии, радетели на демокрацията, способни да изведат народа по желания път, водещ до просперитет и благоденствие. Започна голямата борба за власт и надпревара в раждането на партии и партийки, всички противници на социалистическата партия, анатемосана, като виновна за всички възникнали и постоянно възникващи проблеми в прехода, до наши дни. Тук няма да анализираме всички неправилни решения и действия свързани с приватизацията, в резултат на която икономиката ни бе напълно унищожена, а селското стопанство доведено до равнището, преди Втората световна война. Във властта влязоха неподготвени или некомпетентни политици, а не знаещи и можещи експерти. На практика държавата ни се оказа с твърде слабо производство, а то е в основата на просперитета и благоденствието.
Всички раждащи се като гъби след дъжд партии и партийки, в своите програми заявяваха и продължават да заявяват, че само тяхната партия милее за народа и държавата и че само тя е в състояние да реши проблемите на страната и да спре затъването към дъното. И се получи на практика застой или падения дължащи се на действия от типа „орел, рак и щука”. В резултат се достигна до некоректно боричкане, маниполиране и разделение, дори до противопоставяне на народа, по начин образно подобен на този между запалянковците, наречени модерно, фенове на различните футболни отбори. Дори самите партии се разделиха като отборите на; сини; червени, зелени, желти...Всеки срещу всеки, или опозиция срещу управляващи. Получи се разпиляване на силите, на енергията, и идеите. А много добре е известно, че „обединението прави силата”., лозунгне случайно поставен с главни букви на сградата на Народното събрание
Полити
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg