Режисьорът Майкъл Ман ще ни разкаже историята на Робърт Капа

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

Режисьорът Майкъл Ман ще ни разкаже историята на Робърт Капа
06.10.2009
От "Variety" научаваме, че режисьорът Майкъл Ман ще обедини сили с "Columbia Pictures", за да филмира историята на извесния военен фотограф Робърт Капа и неговата двугодишна връзка с колежката му Герда Таро по време на гражданската война в Испания.

Студиото е откупило правата за романа "Waiting for Robert Capa" и е наело сценариста Джез Бътъруърт ("The Last Legion"), за да го адаптира за екран. Историята започва в Париж през 1935 година, когато Капа – беглец от фашистка Унгария, среща Таро, която пък е бегълка от нацистка Германия и двамата се залюбват. Последвалата гражданска война в Испания превръща Капа в най-известния военен фотограф на всички времена, а Таро – в първата жена, правила снимки директно от първата линия на сраженията. Тя загива през 1937 година, а покрусеният от загубата й Капа не се жени до края на живота си (въпреки че има бурна връзка с Ингрид Бергман).

Моментът за подобен филм е доста подходящ, защото 4300 снимки на Капа и Таро бяха открити наскоро и ще бъдат обнародвани през есента на 2010 година.

 

източник (forplay.bg)
коментари (0)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg