Състезание на Cartoon Network ще подготвя деца за влогъри

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

Състезание на Cartoon Network ще подготвя деца за влогъри
31.07.2017

Популярният детски телевизионен канал Cartoon Network организира състезание по влогърски умения за деца. ВЛОГНИ цели да стимулира талантливи деца от 6 до 16-годишна възраст да покажат колко добри видео-блогове могат да създават. Конкурсът ще продължи от 31 юли до 19 септември и ще излъчи най-добър гостуващ влогър на детския телевизионен канал. В него могат да участват начинаещи влогъри, както и всички, за които това е било досега само мечта.

 

Основната идея на състезанието е, че децата могат да развиват креативния си потенциал, което не само намалява рисковете онлайн, но и ги подтиква да станат активни дигитални граждани и творци на живота си. Именно затова партньор на състезанието е Центърът за безопасен интернет.

 

Национално представително изследване на Центъра за безопасен интернет сред деца от 9 до 17 години показа, че макар 80% от децата могат да създадат видеосъдържание, в действителност едва 23% от тях наистина са го правили. А възможността детето да се изяви публично въздейства изключително положително върху неговото емоционално и интелектуално развитие. То придобива увереност в себе си и става по-самостоятелно, което му помага да се реализира по-успешно в живота. В същото време използването на интернет за творческа изява рязко намалява и опасностите, с които децата се сблъскват онлайн.

 

Посланик  на ВЛОГНИ е един от най-известните български влогъри – Крис Захариев. Той ще бъде ментор на начинаещите видеоблогъри и ще им помага със съвети как да направят канала си успешен, как да развиват творческия си потенциал и как да избягват капаните, които мрежата поставя пред тях. 

 

Полето, на което децата ще покажат уменията си, е именно интернет. В рамките на месец и половина те ще участват в предизвикателства, които ще бъдат обявявани на официалния сайт на състезанието vlogni.cartoonnetwork.bg. Видео-блоговете могат да бъдат качвани сайта или чрез Youtube URL, ако участникът вече има канал. Уеб сайтът на състезанието ще съдържа съвети и поетапно ръководство за създаване на интересни влогове. Представените видеоклипове ще бъдат модерирани и оценявани по персонален подход, остроумие и умения, които показват децата. Те трябва да вземат участие в най-малко две предизвикателства, за да имат възможността да се класират за втория (финален) кръг. За всеки влог се изисква съгласието на родителите.

 

След първите 4 задачи жури ще избере тримата най-добри, които ще имат възможността да участват във видеоуоркшоп с Крис Захариев, а един от тях ще стане официален гостуващ влогър на Cartoon Network. Той ще бъде промотиран във Facebook и Youtube каналите на Cartoon Network  и ще получава информация от извора за всички нови проекти на телевизионния канал. Така ще може да информира своите последователи за интересни факти около снимките, за създателите на продукциите, както и ще раздава награди на най-запалените фенове.

 

За да се стимулира творческият потенциал на детето, то трябва да има поле за самостоятелна изява и да бъде подкрепено от родителите и възпитателите си, категорични са експертите от Центъра за безопасен интернет.

 

„В основата на ВЛОГНИ не става въпрос само за развиването на влогърски умения. На по-дълбоко ниво ние искаме да насърчим децата да демонстрират своята креативност и личност, да станат по-уверени в себе си, да развият своето представяне и дигитални умения, като по този начин те ще допринесат за бъдещия си успех, независимо каква кариера ще изберат. Заедно с Центъра за безопасен интернет ние очакваме да увлечем децата и родителите в една ангажираща и смислена кампания.“, сподели Малгозия Чапман – вицепрезидент „Бранд и съдържание“ в Търнър за Централна и Източна Европа.

 

 

коментари (0)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg