Кристиан Костов втори на "Евровизия"

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

Кристиан Костов втори на "Евровизия"
15.05.2017

Кристиан Костов с песента си "Beautiful Mess" ("Красива бъркотия") е втори на финала на "Евровизия". Португалия спечели песенния конкурс, който се проведе в Киев тази година, пред 200 милиона зрители от 50 страни. Българската песен бе поставена на второ място сред 25-те участващи от националните журита, но също така получи втория по численост вот на зрителите. Оказа се, че нашето момче, който макар да е роден в Москва, и да има баща българин, и избрал да се състезава за България, е излязъл на сцената болен. Максималният брой 12 точки песента ни получи от журитата на Македония, Норвегия, Естония и Беларус. Румънците ни дадоха 10 точки. Гърция и Чехия пък дадоха 2 точки. Българите дадохме своите максимален брой точки на Австрия. Молдова и Белгия бяха трети и четвърти. Това е най-доброто представяне за България досега на Евровизия. На финала миналата година Поли Генова се класира четвърта, а преди 10 години Елица и Стунджи взеха петото място. 

 

Останалите 25 участници на финала бяха от Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия, Австрия, Молдова, Азербайджан, Гърция,  Швеция, Португалия, Полша, Армения, Австралия, Кипър, Белгия, Италия, Испания, Франция, Великобритания, Германия и домакина Украйна. Костов се радва на завидна подкрепа от международни медии и потребители в социалните мрежи след победата му на полуфинала в четвъртък.

 

Младият певец стана популярен у нас като финалист в последния сезон на "X Factor". На 17 години той е най-младият участник в "Евровизия". Кристиан учи и пребивава предимно в Москва, тъй като неговата майка е рускиня. Преди полуфинала в четвъртък избухна кратък медиен скандал, тъй като певецът е пял на п-в Крим след началото на руската окупация там. 

 

Късмет на Костов пожела премиерът Бойко Борисов. Продуцентът на певеца Саня Армутлиева прикани всички българи в чужбина да спомогнат за исторически успех на момчето, който би могъл да отвори международни хоризонти за българската музика. Миналата година Поли Генова донесе 4-то място на България, което бе най-доброто ни класиране до момента.

 

коментари (0)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg