Щафетна отборна битка и MasterClass от Chef Виктор Ангелов

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

Щафетна отборна битка и MasterClass от Chef Виктор Ангелов
02.05.2017

Тази вечер от 21:00 часа по bTV в отборната битка на MasterChef участници с различен стил ще трябва да приготвят една чиния на принципа на щафетно готвене за 60 минути. Смените ще са през 15 минути, времето за обмяна на информация – 15 секунди, а капитаните ще имат правото да определят реда на готвене на членовете на своите екипи. Единият отбор ще се сформира на база разбирателство, талант и прецизност, а в другия най-търсеното качество ще е... да си фурия. Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще оценяват ястията като вземат предвид стратегия, вкус, баланс, комлинация, естетика на поднасянето и не на последно място – отборна работа.

 

Първите в щафетата ще имат отговорността да изберат рецептите и продуктите, да изградят стратегията и да я предадат като наследство на своите последователи. Силните характери ще се сблъскат, емоциите ще предизвикат замотване, изперкване, безрезултатно тъgtрсене на яйца, обвинения в опит за убийство със сол, саботаж, изхвърляне на компоненти с потенциал и скубане на коси. Дали скоростта на Спиди Гонзалез ще успее да компенсира пропуските и кой отбор ще впечатли взискателното жури, зрителите ще видят тази вечер от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

 

В първата задача от стрес теста, четирима кулинарни гладиатори ще трябва да покажат не само добра техника и познание, но и бързина. Приготвянето на сьомга по два различни начина за 20 минути ще изпита волята на изтощените от стреса хоби-готвачи, за да отличи претендентите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева. След всяко готвене по един участник ще се спаси от риска да напусне най-желаната кухня в България. Рационални идеи и хаотичен стрес, амбиция за победа и прекалени дози паника ще горят компоненти на гурме ястия и души. Журито ще опита няколко вида тартар, поширани и гриловани риби. 

 

Във финалния дуел за запазване на емблематичната престилка на кулинарната арена ще се изправят двама гладиатори, за да получат специален урок от Виктор Ангелов. Любимата техника за приготвяне на сладолед със сух лед на експерта ще превърне 1 литър сметана, 150 гр. захар, 8 жълтъка, ванилия, 150 гр. глюкоза и плодови пюрета в апетитен спектакъл от манго и маракуя, малини и шоколад с люти чушки с мистична пара. Кой от двамата хоби-готвачи ще изпълни точно стъпките по загряването на сметаната с ванилията, разбиването на жълтъците със захарта и темперирането им със сметаната, готвенето на водна баня, овкусяването и прецизната работа със сухия лед? Каква рецепта за кекс ще изберат, за да го съчетаят с трите вида сладолед и чия майка ще се гордее с десерта на детето си, зрителите ще видят тази вечер от 21:00 часа в MasterChef по bTV. 

 

коментари (0)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg