Тематична седмица посветена на Робърт Дауни Мл. по bTV Cinema

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

Тематична седмица посветена на Робърт Дауни Мл. по bTV Cinema
28.06.2016

Филмовият канал на bTV Media Group предлага поредната тематична седмица, посветена на любими актьор. В продължение на пет дни – от  27 юни до 1 юли,  ще се насладим на кино ленти с Робърт Дауни младши. 

 

Един от най-талантливите и чаровни актьори в Холивуд е роден е на 4 април 1965 г. в семейството на продуцента и актьор Робърт Дауни старши и съпругата му Елси Форд. Малкият Робърт дебютира в света на седмото изкуство едва 5-годишен във филм на баща си. Става въпрос за Pound, който предопределя бъдещия му живот.

 

Големият му дебют с главна роля е 20 години по-късно, когато е на не по-малко крехката 20-годишна възраст. Тогава, през 1985-а, в драмата Tuff Turf си партнира с Джеймс Спейдър. Следващите няколко години се снима в нискобюджетни филми, за да дойде големият пробив с филма „Чаплин“ (1992), където пресъздава образа на знаменития актьор под режисурата на Ричард Атънбъроу. За изпълнението си е номиниран за „Оскар”.

 

След един неособено приятен период, в който е зависим от наркотиците,  стигайки дори до ареста, Робърт Дауни мл. се връща  на голямата сцена през 2003 г. в „Готика“, където си партнира с Хали Бери и Пенелопе Крус. Истинският рестарт за кариерата му е „Железния човек“ (2008), след който големите киностудия отново обръщат поглед към него. През 2009 играе главната роля в хита на Гай Ричи – „Шерлок Холмс“. Този филм, както и продължението „Шерлок Холмс: Игра на сенки”, ще видим тази седмица по bTV Cinema.

 

Малкият киномаратон започва с премиерния за тв канала „Път с предимство”,  комедия от  2010 г. с участието още на Зак Галифианакис, Мишел Монахън, Джейми Фокс, Мат Грифитс, Джеймс Мартин Кели.

 

Във вторник е излъчването на „Зодиак” (2007), а в петък Дауни-панорамата завършва с "Целувки с неочакван край" (2005).

 

коментари (0)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg