Тази вечер (4.05) в MasterChef хоби-готвачите ще влязат в неравна надпревара с времето и авторската рецепта на Chef Токев за морски дявол с новозеландски миди и цвят от тиква. Те ще се настанят в единствения ресторант в България, за който никой не може да направи резервация, за да опитат ястието на Андре, да отгатнат техниките и съставките, които трябва да пресъздадат. Специална марината, сувит, дехидратирани ядки, панирана пяна с водка и лимонада и прецизност с пинсета ще отличат двама, които ще си спестят стреса на елиминацията. Изненадите ще забавляват както хоби-готвачите, така и строгото, но справедливо жури, а борбата със собственото его ще „прецака” едни и ще спаси други.
Елиминациите в MasterChef ще предложат на хоби – готвачите избор в четири категории – националност на кухнята, основен продукт, време и техника на готвене. Но Виктор, Петър и Андре отново са подготвили уловка – състезателите, спасили се от риска да напуснат шоуто, ще имат шанса да върнат бялата престилка на един свой колега. Миди по италиански на грил за 60 минути ще изхвърлят поне един от играта, а кой ще бъде той, зрителите на bTV ще разберат тази вечер от 21:30 часа в MasterChef.