„Чучулигата” на Нури оживява за първи път пред очите на зрителите

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

„Чучулигата” на Нури оживява за първи път пред очите на зрителите
24.11.2015

Две от най-популярните млади турски кинозвезди - Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен се събират, за да изпълнят главните роли в една разтърсваща история за истинската любов. Сериалът „Чучулигата”, последната телевизионна адаптация на най-известния роман на турския класик Решат Нури Гюнтекин, ще грабне зрителите с  въздействащ драматичен разказ за трънливия път на любовта и невъзможното спасение. Най-съвършеното творение на Решат Нури „Чучулигата” ще оживее за първи път пред очите на зрителите - от 17 декември по Diema Family. 

 

Красивата любовна история между главните герои Фериде и Кямран от снимачната площадка се пренася и в живота, за да свърже двамата изпълнители - Бурак Йозчивит, познат в България като Четин от "Малки тайни", с красавицата Фахрие Евджен, известна с ролите си на Неджля от "Листопад" и Мюрвет от "С Русия в сърцето". Те се срещат на снимките на "Чучулигата" и веднага са привлечени един от друг, а след сериала се снимат в игралния филм "Любовта прилича на теб", като на премиерата му официално обявяват връзката си. Според анкета на  едно от най-големите списания "Гедже", публикувана в края на октомври,  Бурак и Фахрие  са най-харесваната двойка в Турция.

 

Историята на сериала също е уникална – романът е написан преди близо 100 години, по действителен случай през 1922 година, и предизвиква страхотен интерес още тогава. През 1966 година "Чучулигата" е филмирана, а главната роля изпълнява Тюркан Шорай, смятана за най-голямата турска кинозвезда на всички времена. Двайсет години по-късно режисьорът на филма Осман Седен снима и първия сериал по книгата на Решат Нури от седем епизода, в който участват едни от най-известните турски актьори и е най-скъпата телевизионна продукция до този момент. През 2005 година романът вдъхновява друга телевизионна поредица - "Отново чучулигата", в която сюжетът на книгата се преплита със съвременна история.

 

След 93 години живот историята провокира режисьорите на съвременната версия на сериала „Чучулигата” - Чаган Ърмак и Доган Юмит Караджа, които я пресъздадат по неповторим начин в 30 епизода. Резултатът е изключителен успех още с появата й на екран за първи път в Турция. Сериалът е представен и на най-големия телевизионен панаир MipCom в Кан. А Русия, където романът на Решат Нури е много популярен, е първата страна, която купува телевизионната поредица още докато се излъчва в Турция.

 

Може ли невъзможната любов да стане реалност и колко дълъг може да е пътят на двама души един към друг? Не пропускайте да видите как бурята от чувства и изпълнената с драматични обрати история оживява пред очите ви в най-съвършеното творение на Решат Нури - „Чучулигата”, с премиера от 17 декември по Diema Family.

 

 

коментари (0)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg