Кой е Шерлок Холмс в ефира на Нова?

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

Кой е Шерлок Холмс в ефира на Нова?
27.01.2015

Шерлок Холмс винаги е скандализирал обществото с ексцентричните си навици, саркастичното си чувство за хумор и арогантното си поведение. Качества, които британската кинозвезда Джони Лий Милър овладява до съвършенство в сериала „Елементарно, Уотсън”. Поредицата тръгва в ефира на Нова тази сряда, 28 януари, от 21.00 ч., а Милър пресъздава един от най-успешните образи на прочутия детектив. Кой обаче е той, каква е връзката му с другия Шерлок – Бенедикт Къмбърбач, с Анджелина Джоли, с хакерите и наркозависимите шотландци? 

 

Шерлок убеждава Шерлок

Когато получава предложението да изиграе образа на прочутия детектив, Джони Милър дълго се колебае дали да приеме това предизвикателство и първоначално отказва. Съгласява се, едва след като говори със своя близък приятел Бенедикт Къмбърбач, който добива изключителна популярност именно с ролята си на Шерлок в едноименната поредица на BBC. И двамата пазят в тайна съдържанието на разговора, но според близки до тях източници Къмбърбач е окуражил Милър да приеме ролята, защото е идеална за него. Двамата продължават взаимно да следят развитието на образите им и обсъждат по телефона всеки епизод от „Елементарно, Уотсън” и „Шерлок”.

 

Преследва престъпници и в реалния живот 

За образа на Шерлок Милър подхожда с изключително вдъхновение и старание. „Не знаех колко забавно е да играеш Шерлок Холмс. Върнах се към основата и прочетох всички романи на Конан Дойл”, признава актьорът. „Открих черти на характера му, които са останали незабелязани. Дълбоко в себе си Холмс е човеколюбив и услужлив, но проблемът му е, че не може да го изрази. Постарах се да покажа и тези негови черти”, допълва той. Дотолкова се вживява в ролята на детектив, че започва да преследва престъпници и в реалния живот. Докато снима първия сезон на „Елементарно, Уотсън”, Милър разкрива професионален касоразбивач, планиращ обир на съседите му и на неговата къща. Обажда се на полицията обаче, едва след като го залавя собственоръчно. Повече от очевидно е, че той е влюбен в своя герой и преоткрива себе си в него.

 

Пънкарска любов с Анджелина Джоли 

Снимачната площадка на лентата „Хакери” е мястото, където съдбата събира Милър и Анджелина Джоли – първо за пред камерите, а после и в живота. Двамата трябва да изиграят двойка киберпънкари, бунтуващи се срещу системата. Изпълнението им е брилянтно, а химията между тях е толкова голяма, че забравят да се разделят след снимките. Двамата успешно продължават пънкарския начин на живот и в реалността, сключвайки бърз брак в Лас Вегас. Връзката им дава доста храна на пресата с разкрития за бурния им сексуален живот, слухове за злоупотреби с наркотици и споделената страст към татуировките. Любовта им обаче скоро утихва – след края на снимките на „Трейнспотинг”, където Милър прави една от най-големите си роли, двамата се разделят. 

 

Обсебен от ролите си 

Също като героя си Шерлок Холмс, Джони Милър е обсебен от работата си и образите, които пресъздава. Докато репетира за снимките на първия му голям пробив в Холивуд – филма „Хакери”,  британецът усърдно се учи как се разбива програмен код и дори се изявява на хакерски конференции. Със същата страст се отнася и към образа си във филма „Трейнспотинг”, разказващ живота на група наркозависими шотландци. Изпълнението му е толкова автентично, че мнозина започват да мислят, че е чистокръвен шотландец. Самият той обаче разкрива как е усъвършенствал своя шотландски акцент – инфилтрирайки се в няколко наркомански компании в баровете на Глазгоу.

 

Не пропускайте сериала „Елементарно, Уотсън” от 28 януари, сряда, от 21.00 ч. по Нова.

 

коментари (0)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg