Под прикритие в надпревара за наградите "Еми"

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

Под прикритие в надпревара за наградите "Еми"
28.05.2012

Крими поредицата на БНТ Под прикритие е селектирана за участие в най-престижната надпревара за световните телевизионни награди "Еми". До този момент няма български филм, който да е покрил изключително високите критерии и да е влязъл в битката за това отличие.

Сериалът на БНТ "Под прикритие" ще влезе в телевизионно съревнование за наградата Еми в категорията - Драматичен сериал. Селектирането на продукцията е първи подобен успех за българското телевизионно кино. До момента няма наш филм, който да е покрил изключително високите критерии и да е влязъл в битка за "Еми". Номинациите ще бъдат обявени на 8 октомври на пресконференция в рамките на МИПКОМ в Кан, а бляскавата церемония по награждаването е през ноември месец в Ню Йорк. Предстои "Под прикритие" да премине през тежки 2 етапа на гласуване от световна мрежа от експерти и борда на академията "Еми".

Севда Шишманова - програмен директор на БНТ: "Оценка за продукционната компания Сия и Камера, творческия екип - режисьори, сценаристи, монтажисти, актьори, за всички, които са на снимачната площадка - изключително висока оценка за тях. И разбира се, оценка за БНТ, която си свърши работата като продуцент. Аз имах възможност по време на скринингите да видя преките реакции, няколко са компонентите, които са видими и професионалистите ги сканират моментално - универсалност на историята, изключително високо стоене в жанра - криминалния жанр, актьорска игра - кастинг, и продукционната реализация. Това са критериите, по които се оценява един сериал."

Димитър Митовски, режисьор: "Засега за първи път български тв продукт стига толкова високо, така че това няма как да не ти даде импулси да правиш нови неща, дай боже по-добри. Високата оценка се дължи на качеството на сериала."

Признанието за сериала идва на фона на широкия световен пазарен интерес към него - преди дни беше представянето му от Лаянсгейт за Северна и Латинска Америка. Джаро и компания ще привлекат погледите и на публиката в Китай, Япония, Южна Корея и Централна Европа.

 

коментари (0)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg