Гала застава зад каузата, че аутизмът е лечим

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

Гала застава зад каузата, че аутизмът е лечим
13.01.2011
Екипът на „На кафе” започва информационна кампания, давайки гласност на проблема

Аутизмът не е генетично умствено заболяване и може да се лекува. Тази нова за България теза представиха за първи път в „На кафе” едни от водещите специалисти в областта – американците д-р Анжу Усман и д-р Артур Кригсман.

Кригсман е световно известен гастроентеролог и е първият, открил връзката между стомашно-чревните проблеми при децата и проявите на аутизъм. Д-р Усман прилага по-мащабен биохимичен подход, наречен DAN (defeat autism now – победи аутизма сега). Децата, които обикновено „потъват” в аутизма, по природа имат по-слаби способности да детоксифицират и поради тази причина организмът им в един момент се претоварва с тежки метали и токсини от замърсената околна среда, ваксините, химическите добавки в храните и т.н. На всяко дете „чашата прелива” от различен замърсител и именно заради това всяко по различно време спират да се развиват нормално.

DAN лечението се състои в това да се изчисти организма от отровите и да се попълнят неговите запаси с хранителни вещества, които липсват поради нарушеното им усвояване. Често се налага борба с гъбички, паразити и бактерии, които отново са в резултат на нарушения биохимичен баланс на организма и които имат пряко отношение към повечето „ненормални” поведенчески прояви при аутизма.

В студиото на „На кафе” беше 5-годишния Оги - едно от децата, за които аутизмът вече е минало.

Дайвайки гласност на темата, екипът на „На кафе” се надява, че много хора ще намерят решение на проблема, като целта е това да започне да се случва и в България. „На кафе” и Гала предоставиха възможност да споделим тази ценна информация и може би много родители ще успеят да спасят своите деца”, каза Мина Ламбовски - създател на център „Тацитус” за работа с деца с аутизъм и специални образователни потребности.

 

коментари (0)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg