Седем мъже и три жени искат място в „Кухнята на Гала”

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

Седем мъже и три жени искат място в „Кухнята на Гала”
01.04.2009

Въпреки че 60 на сто от пожелалите да наследят Варвара в „На кафе” бяха жени, жури допусна само три от тях във финалната десетка. Две от тези дами, стигнали до финалния етап в конкурса „Кухнята на Гала”, се оказаха единствените без професионален опит в кулинарията.

Тази и следващата седмица избраниците показват уменията си на живо в студиото, а зрителите гласуват за тях със sms-и.

34-годишният Андрей със сигурност не става за шоуто „Страх”, признавайки, че никога не би ял хлебарки. Младежът, според когото сладкото е двигател на живота, е сред кандидатите с най-богат професионален опит. Съучредител и член е на Асоциацията на професионалните готвачи, капитан е на българския отбор на готвачите в Германия (2008) на Олимпийските кулинарни игри. Носител е на 2 бронзови медала от тях и на множество награди от други международни състезания. В процес на издаване е негова книга от поредицата „Големите готвачи в България” с тема „Модерна българска кухня”.

В анкета, която попълниха всички от топ 10, най-интересни са отговорите на колегите му в конкурса на въпроса „Кое е най-странното нещо, което сте опитвали?”. Александър (25-годишен) се е развълнувал най-много от домати със захар, Янчо (35) – от охлюви, а Димитър (20) определя като най-чудати гозбите на майка си. Разтърсващ отговор дава Елица (38) - сръбска ракия с мумифицирана кобра...

На този фон, отговорът на Иван (35) - пържена в масло змия, звучи невинно. Интересни и почти поетични са определенията му за някои от основните вкусове – лютото е страстта на ястието, сладкото - укротителят на лютото, горчивото - плътността на ястието, киселото е свежестта, а соленото е основата...

Прекалено дълъг за 28-те си години опит в професията има и Ивайло. В свободното си време той обича да рапира, а екипът на „На кафе” се стресна от нечетливия му почерк...

Йоана (27-годишна) и Лиляна (47) са единствените, които нямат професионален опит в кухнята. Йоана обаче е печелила конкурс на тема „Азиатски кухня”, организиран от списание „Меню”. „Отгледала съм две деца, които съм хранила единствено и само с домашна кухня, приготвена от мене”, казва в своя „защита” Лиляна. „Дъщеря ми е известен модел, благодарение на моите ясния”, допълва тя.

Лиляна работи в Асоциация за онкологично болни, помага на голям брой пациенти за хранене по време на химиотерапия. Срещала се е в Лондон с известен гуру, който лекува с храна и е най-добрия съветник на Мадона.. „Ще издам книга за всичко, което съм научила от него и от Линда Макартни”, разкрива Лиляна.

150 човека подадоха документи в обявения от „На кафе” конкурс за готвач. Някои от тях се представиха като братовчедка на Одри Хепбърн и дори като сестра на Гала. Танцьорка, минен инженер, шофьор, певица, преводачка, журналисти и домакини от 20 до 65-годишна възраст изпратиха свои биографии и снимки до „На кафе”. Освен българи от всички краищата на страната, има заявки от Великобритания, Испания и Франция.

 

коментари (0)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg