Мумията по Нова телевизия

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

Мумията по Нова телевизия
03.09.2010
Оригинално заглавие: The Mummy
Дата на излъчване: 05 Септември, неделя, 20:00 часа

Режисьор: Стивън Зомерс
В ролите: Брендан Фрейзър, Кевин О'Конър, Рейчъл Уайз, Джонатан Хайд, Арнолд Вослу, Джон Хана, Патриша Веласкес, Одет Фер и др.
Жанр: Приключенски, 1999, САЩ

Рик, наемник от Чуждестранния легион, заедно с чаровната библиотекарка Евелин и нейния неуспял брат Джонатан предприемат амбициозна експедиция в търсене на Хамунаптра. Това става през 1920 година. Триото от авантюристи напуска Кайро и се отправя към пустинята Сахара. В легендарния Град на мъртвите те откриват тайната гробница, описана в много книги. Но откритието поражда ужас, защото е събудена мумията на египетския жрец Имхотеп.

Сюжетът на филма е твърде любопитен и наситен с много екзотика и мистика. Създателите му умело експлоатират тези качества в търсенето на екранна занимателност и успяват. "Мумията" е впечатляваща творба, в която съвременната технология е умело използвана за постигането на доста оригинални визуални ефекти. Те са твърде ефектни и се запомнят, защото носят в себе си не само техническото съвършенство, но и много въображение и, разбира се - драматична наситеност. Сюжетът е добре уплътнен, образите са релефни, действието - напрегнато, заредено с много напрежение. Зрелищността на "Мумията" едва ли подлежи на дискусия - тя провокира собствените ни представи за древността, будейки атавистични чувства за прокоби, магии и проклятия. Изглежда, твърде рационалният свят, който ни заобикаля, има нужда от малко ирационалност и мистика.

 

коментари (0)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg