„На 4 очи” със Симеон Дянков

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

„На 4 очи” със Симеон Дянков
22.05.2010
Най-актуалният министър в държавата ще отговаря на въпросите на Цветанка Ризова тази неделя.

Какво се случва в митниците, пряко подчинени на министъра на финансите? Какви са последните данни за контрабандата? Колко процента от пазара заема тя, кои са основните играчи, има ли сред тях овластени хора, вярно ли е, че групировката ВИС е възкръснала в мощен канал за цигари и колко губи хазната от престъпни схеми във вихъра на кризата? Чие задължение е битката с нелегалния внос и има ли логика в идеята за създаването на финансова полиция?

Кои свои грешки ще признае министър Дянков, след като премиерът Борисов го обвини, че е подценил кризата в Гърция и е надценил шансовете ни за еврозоната, което пък президентът нарече „нереалистична цел”.

Наистина ли сме най-добре сред страните от ЕС, както обяви министър-председателят? Как гледа Дянков на мрачните проучвания, според които над 20% от хората у нас живеят под линията на бедността, а 8 на сто от семействата дори пропускат хранене от безпаричие?

Не е ли права опозицията, която твърди, че е късно за антикризисни мерки и е време за спасителен план? С какво няма да се правят компромиси при съкращаването на разходи в институции и ведомства, и ще има ли такива, които ще трябва да функционират на ръба на оцеляването.

Размина ли ни се окончателно вдигането на ДДС?

Има ли проблем държавата със събирането на приходите в хазната? Напълниха ли я арестите, които правителството представя като антикризисна мярка?

Откъде идват заплахите към ръководството на НАП?

Вицепремиерът ще отговаря и на въпроси за избраните банки, които държат парите на големите държавни предприятия у нас – тревожи ли се финансовият министър, че може да се стигне до трусове в банковата система?

Има ли правителството информация, че „Атомстройекспорт” смята да заведе арбитражно дело срещу България? Намери ли се прословутия „западен инвеститор” за централата? Ще „удържат” ли големите проекти на натиска на кризата?

Във втората част на предаването:

Стефан Пенчолов – бивш български милиционер и настоящ американски полицай, ще говори за работата на полицията в една държава, която, за разлика от България, не е рекордьор по брой служители на реда на глава от населението, но за сметка на това ред наистина има. Той ще коментира начина, по който се правят акции там, и има ли дилема „Свобода или сигурност”. Полицейска държава ли е България, според US-полицая Стефан Пенчолов…

 

коментари (2)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
Вуйчо му Гошо23.05.2010 в 20:48
 
Вицепремиера Дянков обяви на два пъти в това предаване проекта Бургас-Александрополис за газопровод вмъквайки,че видите ли нямало достатъчно газ за този проект ! Г-жо Ризова,ако Дянков разбере,че става дума за петролопровод -поканете го пак!
 
Госпожа Ризова да беше питала министъра защо банката на Цветелина взема такива високи комисионни при вноските за лични документи.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg