„На 4 очи” с Божидар Димитров, Йордан Динев, Христо Мутафчиев и Валентин Танев

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

„На 4 очи” с Божидар Димитров, Йордан Динев, Христо Мутафчиев и Валентин Танев
13.05.2010
Министърът на българите в чужбина и вероизповеданията Божидар Димитров и бизнесменът Йордан Динев ще гостуват в първата част на предаването. Поводът е предстоящата визита на вселенския патриарх Вартоломей Първи в България на 18 и 19 май. По време на посещението си той ще благослови построения от Диневи храм „Свети Власий” и ще освети мястото, на което ще бъде издигнат друг православен храм – „Свети Андрей Първозвани”.

Преди година Вартоломей изпрати частица от мощите на св. Власий и на св. Андрей, което е прецедент – случва се за първи път в 17-вековната история на православната църква.

Какво означава това посещение според Божидар Димитров? Има ли у нас наченки на културно-исторически и поклоннически туризъм?

Притеснени ли са предприемачите Диневи от проверките и ревизиите на новата власт и каква е мотивацията им да строят църкви по време на криза?

Във втората част – бунтът на актьорите:

Защо артистите обвиняват министъра на културата Вежди Рашидов, че им готви съветска реформа? Вярно ли е, че билет за старозагорската опера например излиза на данъкоплатеца 137 лв., както твърди премиерът, приложими ли са пазарните принципи в изкуството и културата? Гости на Цветанка Ризова ще бъдат председателят на съюза на артистите Христо Мутафчиев и шефът на актьорската гилдия в съюза Валентин Танев.

 

коментари (1)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
 
всички власчани знаят от кьде са започнали братятя Диневи-добре че майка им ,кметицата ги "оземли"порядьчно,на никаква цена,а след това ,като започнаха да "строят",защото хал хабер си нямяха/то се вижда от порутените им пьрви обекти,а колко материали изкрадоха от сьселяните си за да ги замькнат на строежите си-хайде холан,Данчо,не се прави на такьв,к"то не си,е,дано ви помогнат св.мощи,за да си изкупите крадливостта...
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg