СЕМ „погна” Big Brother Family

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

СЕМ „погна” Big Brother Family
19.04.2010
Медийният съвет се вслуша в призива на МВР-шефа Цветан Цветанов и заплаши Нова телевизия с глоби от 2 до 15 000 лв., пише БЛИЦ.

Съветът настоява елементи от програмата с възможно вредно въздействие върху детската аудитория да не бъдат излъчвани преди 23,00 часа.

Това става ясно от специално писмо, адресирано до г-н Карл Якоб Андерсон, изпълнителен директор на "Нова телевизия- първи частен канал" АД, подписано от председателя на Съвета за електронни медии /СЕМ/ доц. Георги Лозанов.

"Аз не гледам "Big Brother", защото не смятам, че това е предаване, което заслужава да бъде гледано и такива предавания ни отдалечават от ценностите", коментира преди дни вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той изрази надежда, че СЕМ ще провери повече активност по отношение на подобни предавания. На заседанието си на 14 април 2010 г. Съветът за електронни медии обсъдил и приел междинни констатации в доклад на дирекция "Мониторинг" за наблюдението на риалити предаването "Big Brother Family", се разбра в петък.

Така един срещу друг се изправят брат и сестра - шефът на СЕМ Гого Лозанов де факто заплашва с глоба сестра си Олга Лозанова, която е програмен директор Нова тв.

Установено е, че са излъчени сцени, съдържащи прояви на вербална и физическа агресия между участници в предаването, както и аудиовизуално съдържание в противоречие с общоприетите морални норми и схващането за добрите нрави.

Подобни епизоди са заплаха за физическото, психическото и моралното развитие на децата -участници в предаването и потенциални негови зрители, се казва в писмото.

В рамките на своите правомощия по надзора върху дейността на доставчиците на медийни услуги съгласно закона и в духа на европейските изисквания за нарастващата роля на саморегулацията и корегулацията в съвременната медийна среда

Съветът за електронни медии обръща внимание за необходимостта от стриктно спазване на законовите разпоредби, защитаващи децата от вредно медийно съдържание.

Съветът настоява елементи от програмата с възможно вредно въздействие върху детската аудитория да не бъдат излъчвани преди 23,00 часа.

Съветът за електронни медии изразява убеждението си, че в качеството си на доставчик на медийни услуги, с отговорността за тяхното съдържание "Нова телевизия - Първи частен канал" АД в съответствие със законовите разпоредби ще съобрази предаванията от поредицата "Биг Брадър Фемили" с обществените нагласи и произтичащите от тях общоприети морални норми.

В полза на това ще е и по-балансираният подбор на участниците, който да отговори на предварителна заявка на предаването, че ще е представително за българското семейство днес.

В случай, че продължаващото наблюдение не установи промяна в медийното поведение на операторите, включващи предаването в програмите си / "Нова телевизия" и "Диема Фемили"/ .

Съветът ще пристъпи към административнонаказателни действия, предвидени в Закона за радиото и телевизията, се казва още в писмото. Говорителят на СЕМ Мария Стефанова уточни за БЛИЦ, че предвидените от закона санкции са от 2 000 до 15 000 лв.

 

коментари (2)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
 
AKO TOVA PREDSTAVLQVA BOL6INSTVOTO OT NARODA, VE4E MIE QSNO ZA6TO NA VLAST SE KA4VAT, SAMO OT OLIGOFREN NAGORE.TO4NO TAKIVA OLIGOFRENI GLASUVAT, I KA4VAT NA VLAST SA6TITE KATO SEBE PODOBNITE.SAS TEZI PARAZITNI IS4ADIQ KAKVITO SA V BIG BRADAR, DARJAVA NE SE PRAVI.
 
Tova predavane e sram sa na6eto ov6testvo. Triabva da se zabraniat podobni izla4vania po televiziata.Podkrepiam g-n Zvetanov, 4e tova predavane ni otdali4ava ot zenostite v zhivota.

 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg