Оксана и разследващата журналистка Зоя Димитрова в “Горещо”

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

Оксана и разследващата журналистка Зоя Димитрова в “Горещо”
26.02.2010
Специален гост в студиото на „Горещо" тази седмица е Зоя Димитрова - разследващ журналист, бивш главен редактор на в-к „168 час" и на в-к „Монитор", бивш зам. главен редактор на в-к „политика", бивш главен редактор на в-к „Галерия" и бивш говорител на ДАНС.

Поводът за гостуването й в предаването е тежката задача, с която тя се е нагърбила - да осветли едни от най-големите и често обсъждани митове на прехода в книгата си, която е единствената на българския книжен пазар, посветена на човека в сянка - о.р. генерал Любен Гоцев.

Подходът на Зоя Димитрова е професионален, защото основава книгата си на информация, съдържаща се в около петнадесет касети със записи на личните й разговори с митичния генерал и хора от обкръжението му.

Авторката признава, че се е спряла на личността на Любен Гоцев, защото е интересна и противоречива личност. „Любен Гоцев е част от митологията на прехода!" - обосновава Зоя Димитрова написването на тази книга. -

„Разузнавач, заместник-началник на разузнаването преди '90-та година, заместник външен министър, с биография като резидент на българското разузнаване в САЩ по време на студената война. Това е човекът, който печели първите демократични избори на БСП от 45 години, впоследствие високоплатен консултант и лобист... Според някои това е една от емблемите на прехода!"

Журналистката записва разговорите си с него за ключовите събития от живота му: „Но имаше въпроси, на които аз не получих отговор!" Затова тя разговаря с хора от обкръжението му и търси в документи отговорите на тези въпроси, защото „ако една книга не е сто процента честна, няма защо да бъде написана".

Тази събота в „Горещо" продължават съветите на астроложката Оксана как да подбираме партньорите си според това кога сме родени. Как се държат различните зодии в любовта?

Според звездите и Оксана Овенът е ловец, Телецът подхожда практично, Ракът влага много емоции, Близанците държат на разнообразието, Лъвът обича публичните изяви, Девата е разумна, Везните са хармонични, Скорпионите са драматични, Стрелецът е авантюрист, Козирогът планира, Водолеят е спонтанен, Рибите са изключително чувствителни...

„Горещо", събота, 27 февруари 2010г., 22:00 часа, Нова телевизия

 

коментари (0)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg