Бареков: “Не съм казал край на телевизията!”

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

Бареков: “Не съм казал край на телевизията!”
16.02.2010
“Определено сега съм по-зает”, сподели пред Гала Николай Бареков. “В bTV отговарях за 20 души, а тук трябва да ръководя 40 журналисти”, така описа популярният тв водещ ангажиментите в своята собствена медия.

Засега тя включва новинарския сайт BNEWS, а от днес вече е пуснат и светският BLIFE.

Проектът е планиран сериозно от близо година. Откакто работи, BNEWS има по 40 хиляди уникални посещения на ден. “Това е голям успех за медията, при положение че съществува само от 3 месеца”, доволен е Бареков.

Амбициозният журналист нарича начинанието си нова медия – нова, но само за България. Този вид медия е позната в напредналите страни като Германия, Англия и САЩ и е успешен микс между телевизия и интернет. Продуктът предлага много по-лесен и удобен начин за възприемане от аудиторията. Обикновено всяка новина има снимки със стегнат и ясен текст, а след краткия материал – и видео. От текста човек може бързо да се ориентира в информацията и сам да реши дали да гледа и видеоматериала.

А някои от материалите са скандални. Те са често в жълтата гама, но и тук “Имаме новина” – жълтото на Бареков не е несериозно и самоцелно сензационно. Източникът на информацията е винаги достоверен, а хората, които подготвят материала, са сериозни журналисти.

Сериозни са и фотографите в екипа на новата медия. Те са едни от най-добрите в бранша: “Имам папараци във всяко кътче на София. Така че, София да внимава!” – усмихва се Бареков.

Колкото до слуховете, че зад начинанието стои премиерът, Николай Бареков е доволен, че може да ги опровергае в един от най-успешните тв формати в родния ефир – “На кафе“.

“Г-н Борисов просто предпочита да дава интервюта пред моите журналисти, защото знае, че думите му няма да бъдат изкривени”, уверява Николай Бареков.

Да има своя собствена медия, която да носи бранда Бареков, този мотив води журналиста, когато напуска сутрешния блок на bTV. Това се случва след 8 г. в националния ефир.

Решението не е спонтанно, а сериозно обмисляна стратегия. Целта: “Да изразявам гражданската си позиция. Това нямаше как да правя, докато работех в bTV – не можех да я ангажирам с личната си позиция като служител на Новините” – каза пред Гала Бареков. За учудване е, че медиите в България все още спестяват политическата ориентация на зрителите си, за разлика от тези в Германия и САЩ, например.

“Не съм казал край на телевизията!” Това бе другата новина, която съобщи Бареков в ефира на Нова телевизия. Имам сериозни предложения, но първо искам да завърша проекта си за новата медия. Така че не бих могъл да предприема каквито и да е нови начинания преди есента”, съобщи жуналистът. Очевидно той още има мерак за телевизия, но вече като външна продукция, като самият Бареков.

В личния си живот журналистът е щастлив със съпругата си Жени, с която имат 4-годишен син – Ники младши. По думите й, нейният мъж не е особено романтичен, но има “проблясъци”, които могат да разтопят сърцето й. Като предложението за брак, поднесено на красавицата в истински замък в Залцбург.

Успехи в професионалния и личния живот на фамилията Барекови пожела Гала на сбогуване с гостите си.

Виж как Гала изпи освежаваща напитка с топ журналиста Николай Бареков и съпругата му Жени: http://novatv.bg/bg/videos/view/2557/

 

коментари (0)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg