Нова започва излъчване на “Династията на Тюдорите” от 23.01

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

Нова започва излъчване на “Династията на Тюдорите” от 23.01
14.01.2010
От 23 януари, в събота от 23.15 ч.
Династията на Тюдорите (The Tudors)
2007 / САЩ – сериен филм
В главните роли: Джонатан Рис Майърс, Хенри Кавил, Джеймс Фрейн, Натали Дормър, Ник Дънинг, Антони Брофи, Джейми Томас Кинг, Джеръми Нортъм и др.
Сценаристи: Майкъл Хърст

Сериалът „Династията на Тюдорите” разказва за прочутата английска ренесансова династия под управлението на крал Хенри Осми.

В първи сезон крал Хенри отчаяно мечтае за наследник, отчуждава се от първата си съпруга и е запленен от очарователната Ан Болейн. През същия период кардинал Уолси умело манипулира монарха, като управлява безмилостно и почти абсолютно, докато Хенри /в ролята Джонатан Рис Майърс/ до голяма степен следва съветите на кардинала, като успява да осуети поредица от предателства и заговори срещу себе си.

Докато Ан Болейн изкусно съблазнява краля, правейки се на недостъпна, Хенри започва да търси начин да се освободи от брака си с Катерина Арагонска, за да направи Ан своя съпруга.

Тъй като се нуждае от развод, Хенри се обръща към Уолси, който му обещава да му помогне, като отхвърля водещата роля на католическата църква и добрите отношения с испанската династия на Хабсбургите и отвъдморската й империя.

На този фон са отразени личните съдби и политическите интриги на няколко членове на кралския двор, сред които приятелят на Хенри Чарлс Брандън, който е голямата любов на сестра му Маргарет, посланиците на Хабсбургите, алчни и копнеещи за власт заговорници, техните случайни жертви и композиторът Томас Талис.

 

коментари (3)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg