Биг Сур

 
 
Държава: САЩ
Година: 2013
Жанр: Драма
Разпространител:

Сюжет:
    

Внезапно връхлетялата го слава и разрушителният начин на живот поемат контрол върху съзнанието и тялото на Джак Керуак след нечувания успех, който спохожда романа-революция „По пътя”. Някогашният красив бунтар на литературата и идол на битническото поколение сега е само сянка на старото си „Аз”, опустошен от алкохола и наркотиците, преждевременно състарен и съсипван от съмнението в себе си. Поставяйки под въпрос таланта си, вярата си и тленността си, Керуак напуска Ню Йорк и се отправя към Калифорния, в търсене на изкупление в изоставена, потънала в мъгла колиба насред девствения пейзаж на горите на Биг Сур.

Последвалите три знаменателни седмици на август 1960 г. са както ужасяващи, така и изпълнени с откровения. Керуак успява да намери красота и вдъхновение в заобикалящата го природа, но разкъсваната му от противоречия душа не му позволява да се справи сам със собствените си демони. Той се тресе от сблъсъка на бушуващите параноя, секс, делириумни тремори, мизерия и лудост.

Отчаянието му взима връх в едно тежко халюциногенно разпадане, но двойнствената му природа се проявява (за пореден път) и той успява да изпълзи от бездната – макар и чрез бягство – и да добие поне малко спокойствие и оптимизъм.


 

Рейтинг: 0
Гласувай: 

 


 
тагове
 
 
добави в любими
 
 
виж в програмата
 
 
видео
 

 
актьори
 
 
всички
 


 
 
галерия
 


   Допълнителна информация:      


коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg