Есмералда

 
 
Държава: Мексико
Година: 1997
Жанр: Драма
Разпространител: Televisa

Сюжет:
    

Една дъждовна нощ, две малки деца, които се раждат едновременно. Едно обсебващо желание за първороден син, една фатална съдба ще променят живота на току що родените деца.

Майката на момченцето, което се ражда в бедна колиба, умира по време на раждането, докато хубавото момиченце, което се ражда в господарската къща на "Каса Гранде", го вземат за умряло. От страх, акушерката разменя двете деца. Прислужницата на господарката дава изумрудена огърлица на акушерката, за да запази тази ужасна тайна. Акушерката взима момиченцето със себе си и, вече в колибата си, разбира, че то е живо.

Есмералда се ражда сляпа, но чистотата на нейното сърцето й дава светлина, за да бъде щастлива и да мечтае един ден да срещне истинската любов. Нейните очи са "очите на любовта".

Няколко години по-късно Есмералда и Хосе Армандо се срещат и влюбват. Двамата се женят тайно и Хосе Армандо завежда Есмералда в "Каса Гранде". Бащата на Хосе Армандо, без да подозира, че това е неговата истинска дъщеря, побеснява, когато рабира, че са се оженили и отвежда Есмералда. Тласка я в ръцете на Лусио Малавер, селски лекар, който е обсебен от любовта си към Есмералда.

Следват много драматични моменти и обрати в съдбите на Есмералда и Хосе Армандо, докато накрая, след много препятствия, двамата отново намират пътя един към друг.

Летисия Калдерон - Есмералда
Есмералда е сляпо момиче, хубаво и наивно. При раждането си е обявена за мъртва. Израства в селото като диво животинче, отгледана е от Доминга, акушерката в местността. В действителност Есмералда е дъщеря на Родолфо и Бланка Пеняреал. Влюбва се в Хосе Армандо, от когото има дете.

Фернандо Колунга - Хосе Армандо
Хосе Армандо е открит и представителен младеж. Син е на една селянка, която умира при раждането му. Отгледан е от семейство Пеняреал като техен син. Когато среща Есмералда е пленен от нейната красота.

Енрике Лисалде - Родолфо Пеняреал
Родолфо Пеняреал е богат и горд земевладелец. Силно желае да има наследник, който да продължи името му и да наследи богатството му. Оставят го да вярва, че Хосе Армандо е негов син, докато не се появява Есмералда.

Лаура Сапата - Фатима
Фатима е богата жена, която се задържа на върха, благодарение на амбицията и студенината си. Тя е егоистична и пресметлива. Никой и нищо не я интересува повече от парите и доброто обществено положение. Заради това жертва щастието на дъщеря си Грасиела.

Салвадор Пинеда - Лусио Малавер
Лусио Малавер е лекарят на селото. Спасява Есмералда от пожар, при който остава с ужасен белег на лицето. Чувства безкрайна страст към Есмералда, и след като я спасява от смъртта, мисли че животът й му принадлежи.

Ракел Олмедо - Доминга
Доминга е акушерката, която изражда детето на Бланка. Тя разменя двете деца, дава на Бланка сина на селянката. Когато разбира, че Есмералда е сляпа, Доминга се нагърбва с нейното отглеждане.

Ракел Морел - Бланка
Бланка е елегантна и честна жена, съпруга е на Родолфо. Тя е истинската майка на Есмералда. Отглежда Хосе Армандо като собствено дете.превод: Stefania


 

Рейтинг: 4.9
Гласувай: 

 


 
тагове
 
 
добави в любими
 
 
виж в програмата
 

 
актьори
 
 
режисьори
 
 
сценаристи
 
 
всички
 


 
 
галерия
 
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg