Столичани в повече

 
 
Държава: България
Година: 2011
Жанр: Комедия
Разпространител: bTV

Сюжет:
    

Българският сериал "Столичани в повече" стартира по bTV на 23 март 2011 г. Неповторим сюжет, ярки персонажи, отлична актьорска игра и най-високо качество на продукцията привличат зрителската аудитория към уникалната поредица. Сериалът е в жанра комедийна драма (т.нар. dramedy), който се разработва за първи път в телевизионна продукция от такъв мащаб у нас. "Столичани в повече" се снима с най-съвременната дигитална кинокамера, използвана и при заснемането на холивудските мегапродукции.

Стоянка Мутафова, Иван Юруков, Виолета Марковска, Любо Нейков, Кръстьо Лафазанов, Силвия Лулчева, Албена Павлова, Ева Тепавичарова, Руслан Мъйнов, Христо Гърбов, Ненчо Илчев, Васил Драганов и 12-годишната Мина Маркова са сред звездите, които влизат в ролите на вълнуващите персонажи. Роля в сериала има и "Мис България" 2010 – Ромина Андонова. В "Столичани в повече" участие взе и фолк звездата Преслава, която игра себе си. В новите серии зрителите ще видят още двама обичани българи – Георги Калоянчев и Орлин Горанов.

Действието се развива в наши дни, в краен столичен квартал с постоянно скачаща цена на квадратния метър, който допреди няколко години е бил село - Извор. Героите живеят в конфликта между патриархалността и модернизацията и мечтаят да продадат скъпо географското си положение.

Чеканови е фамилията на властта в "Столичани в повече". Любо Нейков играе ролята на кмета на общината Рангел Чеканов – алчен, корумпиран и нетолерантен, но грижовен към семейството си, от което очаква пълно подчинение. В ролята на съпругата му Гълъбина Чеканова, която знае най-добре да готви и клюкарства, e актрисата Албена Павлова. Гордостта на семейството е Мария Чеканова, изиграна от Виолета Марковска, която е красива, умна и любопитна. Нейна пълна противоположност е братът Радко (Васил Драганов), леко глуповат, но обсебен от амбицията да се докаже пред баща си. Над фамилията постоянно бди баба Марийка, майката на Рангел Чеканов, чиято роля в сериала играе неповторимата Стоянка Мутафова.

Лютови е бизнес семейството в "Столичани в повече". Главата на фамилията е деловата жена Славея (Славка) Лютова, в която се превъплъщава актрисата Силвия Лулчева. В "Столичани в повече" тя си партнира с Кръстю Лафазанов, който е мъжът под чехъл Йордан Лютов. Най-достоен за пример от семейство Лютови е синът им Андрей, интелигентен и привлекателен млад мъж, в чиято роля влиза талантливият актьор от Народния театър Иван Юруков. Андрей работи като фотограф в чужбина и се връща, за да кумува на сватбата на своя брат Спас (Руслан Мъйнов), силно увлечен по иманярството. Булката на Спас е Йовка (Ева Тепавичарова), която подлудява мъжете в квартала с пищните си форми. Лютови имат още едно дете – 12-годишната Яна (Мина Маркова), много любопитно момиче, което винаги научава първо това, което никой не трябва да знае.

Животът на двете фамилии се разнообразява в местната кръчма, собственост на Пацо. Той е още по-интересен с богатия си брат-близнак – бизнесменът Константин. В ролята на двамата герои зрителите ще видят актьора Христо Гърбов. Ненчо Илчев е кварталният поп Григорий, който по нищо не прилича на своите духовни събратя.


 

Рейтинг: 5
Гласувай: 

 


 
тагове
 
 
добави в любими
 
 
виж в програмата
 
 
видео
 

 
актьори
 
 
всички
 


 
 
галерия
 


   Допълнителна информация:      


коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg