Козият рог

 
 
Държава: България
Година: 1972
Жанр: Драма
Разпространител: Бояна филмс

Сюжет:
    

XVII-ти век. Докато Караиван (Антон Горчев) е с овцете, турци изнасилват жена му Мария и тя умира. Покрусеният мъж прибира малката си дъщеря Мария в планината и я възпитава като мъж, за да отмъсти на насилниците. И тя един след друг ги убива. Когато Мария (Катя Паскалева) среща млад овчар, у нея се пробужда жената и тя забравя за отмъщението. Караиван убива овчаря, за да върне дъщеря си към мисията й, но Мария прави друг избор.

"Мария е свободолюбивият ренесансов човек и преоткрива света със сетивата си. Възпитана страстно да мрази, девойката и страстно обича, не познава степените и нюансите на страстите, знае само върховете им."

Николай Хайтов

"В киното най-силно, най-плътно усещах общуването с Методи Андонов. Той познаваше секретните "кодове" за човешки контакти, знаеше различни начини за докосване до актьорската душа, усещаше нейните тънки вибрации. Също така умееше да се идентифицира с актьора, да нажежи творческата температура до градуса, в който изживяванията стават "едно към едно"…Този филм е Божи пръст в съдбата ми."

Катя Паскалева


 

Рейтинг: 1.7
Гласувай: 

 


 
тагове
 
 
добави в любими
 
 
виж в програмата
 

 
актьори
 
 
всички
 


 
 
галерия
 


   Допълнителна информация:      


коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg