Господари на ефира

 
 
Държава: България
Година: 2004
Жанр: Комедия
Разпространител:

Сюжет:
    

"Господари на ефира" e шоу, което се излъчва от понеделник до петък от 23:30 ч. Двойката водещи, както и Адреналинките, сe сменят на ротационен принцип. До сега водещи са били любимите на публиката актьори Васил Василев-Зуека, Малин Кръстев, Димитър Рачков, Руслан Мъйнов, Георги Мамалев, Валентин Танев, Румен Угрински. А прелестната Мария Игнатова е първата жена водещ на шоуто.

Първите Адреналинки Теди и Ени бяха заменени след грандиозен национален кастинг от ослепителните Жана и Яна. Алекс Енева пък замести за кратко бременната Яна, а сезон 2009/2010 пък ще стартира с нова двойка момичета, които ще станат ясни съвсем скоро.

Правилата на лиценза задължават "Господари на ефира" да предлага уникална смесица от чувство за хумор, информативност, повдигане и разрешаване на значими обществено-социални проблеми, политическа сатира и самоирония. Неговата безпристрастност и умение с лекота да разкрива недъзите в нас и около нас го нарежда сред най-обичаните и коментирани предавания в българския ефир.

В структурно отношение предаването може да бъде разделено на следните основни компоненти: разкриване и хумористичен коментар на гафове в телевизионното пространство; анализ и изказване на собствена позиция върху актуални политически и социални въпроси; репортажи с изключителен обществен ефект, които не само откриват, но и успяват да разрешат значими обществени проблеми; промотиране на културни събития (театрални и кинопремиери, литературни и музикални събития, в рамките на около 2 мин.); социални инициативи; рубрики.

Рубриките:

"Златен скункс" - една от най-важните рубрики и символ на предаването. Статуетката "Златен скункс" се връчва на обществено значими фигури, като "награда" за техни грешки, фалшиви обещания или провали, както и, когато се озоват в негативна за тях ситуация. Грешно е да се смята, че "3латен скункс" се връчва само за гафове в публичното пространство или пък, че има обиден смисъл!

"Имитатор" - имитатори на известни личности, които се появяват на различни лайф-стайл събития, предизвиквайки комични ситуации.

"На рояци, точка, ком" - уникални видео-материали събрани от интернет пространството и подредени в класация.

"Калеко Алеко" - актьорска рубрика за съвременния Бай Ганьо, който чрез пътешествията си по света и колоритните си коментари, всъщност се присмива на собствените ни недъзи и комплекси.

"Като две капки боза" - рубрика за често удивителната прилика на известни обществени личности с филмови и анимационни герои.

"Жълта преса" - сатиричен коментар върху материали от т. нар. "жълта преса". "Жълтини" ("Папараци") - любопитни истории уловени от фотографски снимки в известни списания, с коментар от предаването.

"Господар на седмицата" - най-добрите материали в предаването от текущата седмица, подредени в класация чрез зрителско гласуване.

"Жестоко" - психолог разкрива истинските мисли и чувства на публични фигури чрез техните жестове.

"Гледам и не вярвам на ушите си" – телевизионни скандали, нелепици и излагации.

Основната задача на предаването "Господари на ефира" е да е полезно и да служи на обществото!

През 2004 г. шоуто спечели първа награда в раздел "Развлекателни предавания" на медийния фестивал в Албена.


 

Рейтинг: 1
Гласувай: 

 


 
тагове
 
 
добави в любими
 
 
виж в програмата
 

 
актьори
 
 
всички
 


 
 
галерия
 
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg