Ловът

 
 
Държави: Дания, Швеция
Година: 2012
Жанр: Драма
Разпространител: Zentropa Entertainment

Сюжет:
    

Мирното и скромно съществуване на учителя в детска градина Лукас, в убедителното изпълнение на Мадс Микелсен, е разтърсено от лъжливото обвинение в блудство на дъщеричката на най-добрия му приятел. В хода на последвалото безкомпромисно разследване филмът разсъждава до какво води дамгосването на една личност, като ни показва демонизирането на Лукас и все по-намаляващите прояви на цивилизовано държание от членовете на общността заради обзелия ги страх и омраза.

Интелигентен, безпристрастен и неподправен психологически трилър, "Ловът" разчита на яснотата, че обвинението на Клара е измислено. И именно това е гениалният ход на Винтерберг, който умело създава конфликт между зрителските симпатии и разбиране: ние съчувстваме на невинния Лукас, но едновременно с това разбираме и държанието на всички останали, които не знаят със сигурност какво се е случило.

Преди около десет години Винтерберг получил статия от психолог, посветена на силното увлечение, което може да изпита дете към някой възрастен. Когато най-накрая я прочел, той осъзнал, че непременно трябва да я разкаже и в резултат се е получил "Ловът". Основното намерение на филма е да ни информира за този проблем. Винтерберг използва увлечението на Клара по Томас като катализатор за пропукването на цивилизованото общество и се концентрира върху последствията, а не върху причината.


 

Рейтинг: 5
Гласувай: 

 


 
тагове
 
 
добави в любими
 
 
виж в програмата
 
 
видео
 

 
актьори
 


 
 
галерия
 


   Допълнителна информация:      


коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg