Резерват за розови пеликани

 
 
Държава: България
Година: 2004
Жанрове: Комедия, Семеен
Разпространител: БНТ

Сюжет:
    

В стара крепост на брега на река Дунав фондация "Метев" организира санаториум за лечение на детско затлъстяване. Родителите на Илко го връщат отново в санаториума, където го посрещат приятелите му Ярослаав и Емил. Единствената цел на децата е търсенето на храна. Това ги среща с бай Ангел, на когото помагат като цепят дърва и ловят риба, а той им дава по нещо за ядене. Възрастният мъж им разказва за розовите пеликани, чиито резерват се намира наблизо. От санаториума организират екскурзия до резервата, но децата не се запознават с животните в естествената им среда, а само с научни теории и фотоси.

Резерватът е на същата фондация "Метев" и в него има инкубатор за пеликанови яйца, които са голям кулинарен деликатес. Една нощ децата решават да посетят резервата и да вземат от пеликановите яйца. Отвързват една лодка и се спускат по течението.

Скрити до сградата на резервата, малчуганите разбират, че Метев изнася яйцата, които е взел от гнездата на розовите пеликани. Тогава Емил, Илко и Ярослав взимат яйцата и ги връщат на птиците. Децата са щастливи, макар и гладни.


 

Рейтинг: 0
Гласувай: 

 


 
тагове
 
 
добави в любими
 
 
виж в програмата
 
 
видео
 

 
актьори
 


 
 
галерия
 


   Допълнителна информация:      


коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg