Патрик Стюарт

 
 
Патрик Стюарт
Държава: Великобритания
Рожденна дата: 13.07.1940

Биография:
    

Патрик Стюарт е английски актьор, играе шекспирови герои в много театрални постановки. Известен е с ролята си на капитан Пикард в телевизионния сериал „Стар Трек: Следващото поколение“ и с ролята си на професор Чарлс Ксавие в трилогията „Х-Мен“.

Стюарт е роден в Мърфийлд, Западен Йоркшър, Англия. Майка му, Гладис Бароуклаф е тъкачка и текстилна работничка, а баща му, Алфред Стюарт е сержант майор в британската армия, като преди това е работел като общ работник и пощальон. Учи в Crowlees C of E Boys' School, а през 1951, на 12 годишна възраст, се записва в Mirfield Secondary Modern School, където продължава да изучава драма.

На 15-годишна възраст, Стюарт спира да посещава училище и започва да участва по-често в местния театър. Започва работа като вестникарски репортер, но след година, работодателят му му поставя ултиматум да избира между актьорството и журналистическата кариера. Той напуска работа. Брат му разказва, че Стюарт е ходел на репетиции по времето, когато е трябвало да бъде на работа, а после си е измислял историите, за които е правел репортажи.

През 1957, на 17 години, той се записва на две годишен курс по актьорско майсторство в Bristol Old Vic Theatre School. До 19 годишна възраст губи повечето от косата си, но успява да впечатли театралните продуценти, след като играе на прослушването с и без перука, заявявайки им, че получават "двама актьора на една цена!".


 

Рейтинг: 0
Гласувай: 

 

 
тагове
 
 
добави в любими
 

 
Филмография
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Дюн / Dune (1984)
 
 

 
галерия
 

   Допълнителна информация:      

 
новини
 
 
форум
 
 
групи
 

коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg