Роксана Диас

 
 
Роксана Диас
Държава: Венецуела
Рожденна дата: 20.02.1972

Биография:
    

  • Истинско име: Роксана Диас Бургус


  • Дата на раждане: 20.02.1972


  • Месторождение:
  • Град: Каракас
  • Държава: Венесуела


В артистичния свят актрисата навлиза като модел на Агенцията на Мариела Сентено през 1990 година. Тя придобива известност благодарение на дефилетата и рекламни компании, които се показват не само във Венецуела, но и в такива страни като Доминиканската република и Аржентина. Нейният инструктор, Мариела Сентено, подава документите й за участие в конкурса Мис Венецуела. Тя се съгласява, но след половин година се отказва заради някои проблеми.

Роксана винаги е знаела, че нейната страст е актьорската игра. Семейството й никога не се е съмнявало в нея и винаги са я поддържали при постигане на целта й, която става мечтата на живота й. Преди да започне своята кариера в телевизията, Роксана изкарва курс по актьорско майсторство при Хилберто Пинто в Дома на актьора, а също така посещава курс за глас и дикция при Фелисия Канети и завършва подготовката си при специалистите от Лус Колумба.

По време на курсовете Роксана се запознава с човек, който работи в Marte TV. Той я съветва да се яви на кастинг, който й открива пътя към теленовелата "Сирена", където тя играе ролята на порочната Порфия. За същата компания се снима и в младежкия сериал "Ангели и архангели", който така и не излиза на екрана. Превъплъщава се в Памела Алварадо в драматичния проект "Дъщерята на президента". После изиграва първата си главна роля в сериала "Наричат я Мариамор", където неин партньор е Саул Марин. Тук тя постига значителен успех, но в Marte ТV нямат нов проект подходящ за нея. Точно тогава получава предложение от Хосе Симон Ескалона да изиграе главна роля заедно с Карлос Монтия в теленовелата "Дори да ми струва живота". След това Роксана работи в друг телевизионен канал (“В плен на страстта”), а след това се връща в RCTV, където участва в успешния проект "Моите три сестри".

1995 и 1998 година дават на талантливата актриса възможността да получи заслужено признание като й връчват наградата Mara de Oro (за водеща двойка) и Cacique de Oro (най-добър актьорски дебют).

Сега Роксана разглежда предложения от Перу и Маями. Актрисата напуска страната, за да търси по-добри професионални и икономически условия. Стреми се да стане популярна в други краища, но не след дълго заявява, че има желание да се върне в родината си. От друга страна, тя иска да прави добро кино, независимо дали във Венецуела или някъде другаде.

Роксана извън снимачната площадка

Личният живот на Роксана Диас днес е много стабилен– има сериозна връзка с актьора Хорхе Рейес, с когото в скоро време планува да се оженят и да си имат дете, което тя желае силно и не мисли да отлага за дълго. Нейната платоническа любов е Джони Деп, въпреки, че не е голям красавец, тя открива в него нещо особено, което сама не може да си обясни. Също така много харесва и Жан Клод Ван Дам.

За нея най-важния момент в живота й е момента, когато е намерила апартамент, в който иска да живее с бъдещия си съпруг и да стане майка. На нея й харесва да гледа филми, защото според нея всеки човек обича да възприема визуално нещата и се учи от другите. Доставя й удоволствие да посещава фитнес залата, но тъй като няма достатъчно свободно време за това, се занимава с гимнастика у дома. Идеалното място за живеене според нея е Европа, а Франция и Испания са предпочитаните.

Като най-добри актриси в страна си тя приема Лоли Санчес и Дорис Уелс. Втората е като пример за Роксана, актрисата, която е породила желание у нея да посвети живота си на изкуството. Има и предпочитани актьори. Сред най-предпочитаните й са Роберто Мол и Мартин Лантигуа.

Като един от най-добрите режисьори, с които е работила, тя се възхищава на Тони Родригес, защото според нея той е голям професионалист и не управлява толкова строго процеса, но намира начин да свърже актьорите с персонажите, за да получи най-голямо качество на интерпретацията. Най-добрите й приятели са Дад Дахер и Карлос Крус. Тя се чувства щастлива, когато може безусловно да разчита на приятелите си.

Тя иска да работи с Гилермо Давила, защото го счита за много надарен и е убедена, че трябва да й е интересно да работи с някой като него... това е просто любопитство, а освен всичко друго, и двамата са с един и същи астрологически знак. Теленовелите, кото тя е гледала с най-голямо удоволствие и ги определя като добри, са "Кафе с аромат на жена", "Императрицата", "Незабравима" и "Диво сърце".

Тя е много открита относно музикалните си предпочитания: харесва поп-балади, лекия рок, отпускащата музика. Сред предпочитаните й изпълнители са Ману, Джордж Майкъл, Карлос Сантана и др. Преди всичко, тя обича да танцува салса.
Любимото й животно е делфин, защото е загадъчно, мълчаливо, свободолюбиво и интелигентно. В дома си гледа куче – цени верността на това животно.
Вярва в Бога и в енергията на хората, както добрите, така и лошите. Роксана Диас се ръководи от девиза "Мисли положително и всичко ще е наред", защото тя приема, че лошите мисли привличат събитията. В това отношение тя вярва и в метафизиката. Любимата храна на Роксана е японското суши, защото стимулира половата потентност. Също така харесва царевична питка с пилешко, кашкавал.

Хобито й е да се наслаждава на морето и да танцува. Ако има възможност да попита нещо Бог, тя ще го попита дали има друг живот, съществува ли прераждането, а най-интересното за нея е дали след смъртта отново ще види любимите хора.

И накрая, Роксана Диас иска да я запомнят като актриса, която е имала възходи и падения, както всеки друг човек, като обикновена жена.


 

Рейтинг: 0
Гласувай: 

 

 
тагове
 
 
добави в любими
 
Няма добавени тагове

 
Филмография
 

 
галерия
 


 
новини
 
 
форум
 
 
групи
 

коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg