Румен Угрински

 
 
Румен Угрински
Държава: България
Рожденна дата: 25.01.1969

Биография:
    

Румен Угрински е роден e на 25.01.1969 г. в Благоевград. Израснал в Благоевград, където завършва средното си образование.

През 1994г. завършва успешно ВИТИЗ “Кръстьо Сарафов”(сега НАТФИЗ) и бива поканен в Централен Куклен Театър, сега Столичен Куклен Театър, където работи и до днес.

За ролите си в театъра има актьорски и специални награди от международни куклени фестивали в България и чужбина: Награда за куклено актьорско майсторство за ролята на Мититаки в спектакъла “Ние, врабчетата” на 12ти Международен куклен фестивал “Златният делфин”, гр. Варна, Няколко награди от Международния куклен фестивал “Двама са малко, трима са много”, гр. Пловдив.

В студентските си години е участвал като актьор и кукловод в много детски и младежки предавания. А от 2005 г. е кукловод в предаването “Говорещи глави” по TV7.

Имам участия в късометражни филми, телевизионни сериали (“Тя и той”, “Кафе пауза”) , TV и радио реклами. Дублирал е много анимационни филми. (“Тимон и Пумба”, духчето Доби от филма ”Хари Потър и стаята на тайните” и др.)

Половинката му се казва Биляна Казакова и е драматична актриса. Има дъщеря Анита на 5 години.


 

Рейтинг: 0
Гласувай: 

 

 
тагове
 
 
добави в любими
 

 
Филмография
 

 
галерия
 


 
новини
 
 
форум
 
 
групи
 

коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg